2019-03-15 21:59:22

CIPARSKI DAN U NAŠOJ ŠKOLI

U sklopu Erasmus+ projekta E.U.H.A.R.monic, u četvrtak 14.03. organiziran je Ciparski dan, kojim smo željeli učenicima naše škole dočarati kulturu, običaje i kulinarske specijalitete otoka Cipra.

Programu se odazvao veliki broj učenika, a pomogli su nam i roditelji koji su sudjelovali u kulinarskim radionicama. Pripremali smo specijalitete tipične za ciparsku kuhinju, upravo one koje smo imali priliku i sami kušati. Bilo je tu kruha po tradicionalnom ciparskom receptu, grillanog halloumi sra, tzatziki umaka i humusa – namaza od slanutka. Učenici su jednako uživali kako u pripremi, tako i u degustaciji neobičnih delicija. Program se nastavio predstavljanjem Cipra kroz prezentacije, fotografije koje su nastale za vrijeme našeg boravka tamo, te filma koji su naši šestaši vrijedno snimali na Cipru, te kasnije montirali uz pomoć prof. Ivane Rupić. Bilo je lijepo vidjeti znatiželjna lica učenika, dok su gledali slike i slušali priče o zanimljivosti o Ciparskoj šarolikoj povijesti, kulturi i prirodnim ljepotama.
Nadamo se da ste uživali jednako kao i mi i veselimo se novom druženju, kad ćemo doznati nešto više o našem sljedećem projektnom domaćinu – Poljskoj. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali!         

Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik