2018-10-18 16:26:21

FESTIVAL PRAVA DJECE

Zahvaljujući Alternatoru, udruzi za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti i ove godine su učenici 8.b razreda naše Škole sudjelovali na Festivalu prava djece. Festival prava djece organizirao je besplatne filmske projekcije za osnovne i srednje škole u 20 hrvatskih gradova, među kojima je i naš Šibenik.

Tako su naši učenici 12. listopada 2018. uživali u bloku filmskog stvaralaštva djece pod nazivom "Školski objektiv", u izboru dječjeg stvaralaštva nekoliko film družina i klubova iz cijele Hrvatske.

Djeca su dobila utisak i poticaj za promišljanje kako je to kada se djeci da riječ da progovore, u sklopu ovog Festivala kroz umjetnost. Naime, „umjetnosti je jedno od najsnažnijih mjesta u kojem jedan čovjek drugom čovjeku progovara o svom životu“ i to o životu koji svi djelimo među sobom. O životu koji je uvijek zajednica života. Riječi koje su djeca izgovorila kroz kratke umjetničke filmove otkrile su da „oko, um i srce djeteta“ različitost prisutnu u životu s drugima ne doživljavaju kao prepreku i kamen spoticanja, već kao moć i alat za pozitivan razvoj života u njegovom bogatstvu i raznolikosti.

 

                                                                                              Marko Majetić, razrednik 8.b  

 


Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik