2018-10-03 23:18:00

Otvaranje Dječjeg tjedna

Prvi ponedjeljak u mjesecu listopadu je već tradicionalno proglašen Međunarodnim danom djeteta. Ujedno je i početak Dječjeg tjedna, tjedna posvećenoga najmlađima, našoj djeci.

Već tradicionalno učenici naše škole, u suradnji s Društvom Naša djeca Šibenik obilježavaju ovaj poseban tjedan. Tako je bilo i ovaj ponedjeljak kada su se učenici 2.b, 3.c i 4.b razreda sa svojim učiteljicama pridružili mališanima iz DV Osmijeh i učenicima OŠ Tina Ujevića.

Na trgu ispred zgrade Županije uživali su igrajući igre svojih starih, svojih predaka. Bilo je tu Crne kraljice, Care, care gospodare, školice, skakanja u vrećama, laštrika, hula-hopa, trčanja s jajetom u kuhači…

Lijepo je bilo skakati, a još ljepše naučiti koju novu igru. U današnje vrijeme, gdje je digitalizacija sveprisutna u životima većine djece, igra na otvorenom predstavlja neprocjenjivo iskustvo. No trebalo je i poslati svoje poruke i želje odraslima. Jer nek se čuju dječji glasovi i potrebe!

Nakon igara, svi su zajedno odnijeli svoje poruke odraslima u poštanski sandučić ispred Krešimirovog doma. Nadajući se da će im koju želju i uslišati, vratili su se u svoje školske klupe.


Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik