2017-10-15 23:36:35

VOLIM SVOJ ZAVIČAJ

"Volim svoj zavičaj" ime je projekta (terenske nastave) koji  ima za cilj povezivanje učenika OŠ "Juraj Šižgorić"  i OŠ "Murterski škoji" u Murteru s ciljem da se kroz druženje i razgledavanje kulturnih i povijesnih znamenitosti otoka Murtera, odnosno grada Šibenika učenici educiraju i usvajaju znanja kako iz povijesti, tehničke kulture, hrvatskog jezika, tjelesno-zdravstvene kulture, likovne kulture, geografije i sl. . Upoznavajući tako svoj lokalni kraj učenici su razvijali i socijalne vještine, učili nove dijalekte, upoznavali različite običaje, susreli se sa osnovnim pojmovima i alatima  iz brodogradnje,naučili nešto i o nautičkom turizmu.

U četvrtak 12 listopada učenici 6.b s razrednicom Anom Vučak posjetili su učenike 6.b razreda iz OŠ Murterski škoji (razrednica Ivana Skroza) i njihov otok Murter te su obišli stara betinska brodogradilišta,crkvu sv Frane u Betini, Prezentacijski centar NP Kornati i Park prirode Vransko jezero. Nakon toga posjetili su Muzej betinske drvene brodogradnje. Uslijedio je posjet novom modernom betinskom brodogradilištu, vožnja gajetom do Murtera, ručak, posjet arheološkom nalazištu Colentum nakon čega su se sudionici projekta uputili u posjet OŠ "Murterski škoji" gdje su odigrali prijateljsku utakmicu Graničara.

Tako je završio prvi dio projekta a na proljeće slijedi uzvratni posjet šestaša iz OŠ Murterski škoji. Vidimo se ponovo na proljeće!!!​

FOTOGALERIJA

Ivana Skroza, prof.


Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik